Eddig Orosz Anna körzetében volt a legmagasabb a részvételi arány

POLITIKA
2021 szeptember 30., 15:07

Ahogy számítani lehetett rá, az eddigi eredmények alapján a fővárosiakat mozgatta meg leginkább az ellenzéki előválasztás.

Eddig a budapesti 2-es körzetben volt a legmagasabb, 19 százalékos a részvételi arány, ha a 2018-as választókorú népességet vesszük alapul. Ez az újbudai körzet, ahol a momentumos Orosz Anna számára is meglepő fölénnyel verte a DK-s főpolgármester-helyettest, Gy. Németh Erzsébetet.

Nem sokkal maradt el a részvétel a budapesti 8-as, 3-as és 7-es körzetekben sem, itt győzött Hadházy Ákos, Hajnal Miklós, illetve Hiszékeny Dezső.

link Forrás

A vidéki körzetek közül 10 százalék körül alakulnak a legmagasabb részvételi arányok. Ilyen volt a szombathelyi (Czeglédy Csaba), a szegedi (Szabó Sándor) vagy a miskolci (Szilágyi Szabolcs) körzet. Kisvárosias, falusias körzetekben alacsonyabb, 3-5 százalékos adatokkal találkozunk. De például az Orosháza központú békési 4-es körzetben majdnem akkora volt a részvétel, mint a szomszédos békéscsabaiban. Talán azért, mert itt a büntetőügyéről ismert Simonka György a fideszes képviselő.

Budapesten kívül összességében Pest 2-ben a legmagasabb eddig a részvétel, 14 százalékos. Ez Szél Bernadett körzete.

Folyamatosan frissülő, áttekinthető ábráink itt találhatók, percről percre közvetítésünk pedig itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.