Orosházán Jakab Péter nyert, újabb négy választókerületet húzott be Dobrev Klára

POLITIKA
2021 szeptember 30., 09:50

Továbi 5 választókerületi eredményt jelentettek be, már 60-nál járunk. Orosházán (Békés 4.) Jakab Péter nyert, ez a harmadik választókerület, ahol ő kapta a legtöbb szavazatot.

Az összesítésben ugyanakkor a Jobbik elnöke továbbra is csak negyedik. Dobrev Klára fölényesen vezet (60-ből 49 választókerületben lett első, a mostani ötös csomagból négyben nyert: Békés 1., Borsod 1., Borsod 5., Baranya 3.).

link Forrás

Ez a mostani nem Karácsony Gergely köre volt, a 29 százalékos támogatottsága 28-ra csökkent. A főpolgármester eddig összesen 8 választókerületet nyert (Budakeszi, Szentendre és hat budapesti kerület), Jakab hármat, Orosháza mellett Szabolcs 5-öt (Mátészalka) és Somogy 2-t (Barcs).

Az öszszavazatok alapján Dobrev az első 34 százalékkal, Karácsony 28 százalékon áll, Márki-Zay 21-en. Jakab messze lemaradva a 4. 13 százalékkal, Fekete-Győr a szavazatoknak mindössze 4 százalékát gyűjtötte be.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.