Másfél év után visszakapta gyerekét az oltásellenes dusnoki házaspár

2021 október 1., péntek 5:47
6

Másfél év után kapta vissza a gyerekét az a dusnoki házaspár, akiktől azért vették el az akkor 4,5 hónapos gyereket, mert nem akarták őt anyakönyveztetni, írja a Blikk.

A cikkben felidézik, hogy a terhesség alatt a nő „nem vett részt a várandós gondozáson, az eltitkolt terhességet követően az otthonában szült”, és miután a szülők a többszöri kötelezések ellenére sem teljesítették a jogszabályban előírtakat – a gyereknek nem volt se tb-, se adókártyája, nem kapott védőoltást sem –, a kormányhivatal döntött a gyerek családból történő kiemeléséről.

A szülők akkor azzal indokolták a döntésüket, hogy nem működnek együtt a hatóságokkal, hogy természetes módon szerették volna felnevelni a gyereket.

A lap megkeresésére a nő most csak annyit mondott: „Igen, nálunk van a gyerek, és akkor mi van? Hazudott a jegyző, a rendőrség meg a média. Mindenki hazudott.”

A Blikknek az egyik falubeli úgy fogalmazott, ijesztőnek tartja, „hogy vajon mit keresett ugyanez a házaspár a kalocsai Posta Imre-féle szektában, amelyik halállistát készített”. A napokban derült ki, hogy Posta Imre is azok között a szélsőségesek között van, akik elfogásáról hétfőn adott ki közleményt az ügyészség. Az ügyészség szerint a magát „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevező csoport vezetői gyilkosság elkövetésére hívták fel a tagjaikat egy szeptember 11-én a Fejér megyei Kulcson tartott rendezvényükön. A rendezvényen magyar közéleti szereplőkre mondtak ki halálos ítéletet, majd Posta arról beszélt, hogy ezeket végre kell hajtani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt