Másfél év után visszakapta gyerekét az oltásellenes dusnoki házaspár

bűnügy
2021 október 01., 05:47
comments 5

Másfél év után kapta vissza a gyerekét az a dusnoki házaspár, akiktől azért vették el az akkor 4,5 hónapos gyereket, mert nem akarták őt anyakönyveztetni, írja a Blikk.

A cikkben felidézik, hogy a terhesség alatt a nő „nem vett részt a várandós gondozáson, az eltitkolt terhességet követően az otthonában szült”, és miután a szülők a többszöri kötelezések ellenére sem teljesítették a jogszabályban előírtakat – a gyereknek nem volt se tb-, se adókártyája, nem kapott védőoltást sem –, a kormányhivatal döntött a gyerek családból történő kiemeléséről.

A szülők akkor azzal indokolták a döntésüket, hogy nem működnek együtt a hatóságokkal, hogy természetes módon szerették volna felnevelni a gyereket.

A lap megkeresésére a nő most csak annyit mondott: „Igen, nálunk van a gyerek, és akkor mi van? Hazudott a jegyző, a rendőrség meg a média. Mindenki hazudott.”

A Blikknek az egyik falubeli úgy fogalmazott, ijesztőnek tartja, „hogy vajon mit keresett ugyanez a házaspár a kalocsai Posta Imre-féle szektában, amelyik halállistát készített”. A napokban derült ki, hogy Posta Imre is azok között a szélsőségesek között van, akik elfogásáról hétfőn adott ki közleményt az ügyészség. Az ügyészség szerint a magát „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevező csoport vezetői gyilkosság elkövetésére hívták fel a tagjaikat egy szeptember 11-én a Fejér megyei Kulcson tartott rendezvényükön. A rendezvényen magyar közéleti szereplőkre mondtak ki halálos ítéletet, majd Posta arról beszélt, hogy ezeket végre kell hajtani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.