A kormány zöld ügyekben indít online konzultációt

környezetvédelem
2021 október 02., 15:27
comments 9

Magyarország kormánya online párbeszédet indít zöld ügyekben, mit jelent számukra a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az elektromobilitás támogatása vagy Magyarország zöld területeinek további növelése - jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton egy Facebook-videóban. Nyitrai szerint „a baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is érte” (ezzel mondjuk lehet vitatkozni).

Zöld ügyekről konzultálna a kormány.
photo_camera Zöld ügyekről konzultálna a kormány. Fotó: zold.kormany.hu

A 12 kérdésből álló kérdőívet november végéig lehet kitölteni a zold.kormany.hu weboldalon. A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők.

2019-ben is indított egy ilyen zöld konzultációt a kormány, csak akkor senkinek sem szóltak róla. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.