A DK bevetette a kommunikációs fegyvert: férfiak szervezkednek a győztes nővel szemben

POLITIKA
2021 október 03., 09:03
comments 42

A miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójához érve érezhetően feszültebb lett a hangulat az ellenzéken belül. Különösen, amióta kiderült, hogy a döntő minden bizonnyal nem három- hanem inkább kétszereplős lesz, és az első fordulót megnyerő Dobrev Klárával szemben a Karácsony-Márki-Zay páros közösen állhat ki.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Karácsony-Dobrev csata már múlt héten is meghatározó eleme volt a versenynek, akkor viszont még inkább tartalmi kérdésekről volt szó - ki mit kezdene az alaptörvénnyel, mi legyen egyes problémás jelöltekkel, satöbbi. A kiélezett helyzetben a DK viszont

előkapta az identitáskártyát.

Az, hogy Dobrev Klára az egyetlen női jelölt, korábban inkább utalásokban került elő. Győzelmi beszédében Dobrev Klára már hangsúlyosabbá tette ezt, amikor felsorolta az előválasztáson győztes nőket. A DK-s média a hétvégére pedig a kommunikáció központi irányává tette:

férfiak szerveznek a női jelölttel szemben.

Néhány cím az elmúlt napokból a DK-közeli Nyugati Fényről:

  • Fotóval: Amíg Karácsonyék a kigolyózására szervezkednek, Dobrev Klára a kisfiával foglalkozik
  • “Nem lesz ez így jó, urak!” - A DK alelnöke üzent a Dobrev Klára ellen szervezkedő férfiaknak
  • Jakab Péter világosan megüzente a Dobrev ellen szervezkedő férfiaknak, hogy rengeteget ártanak az összefogásnak

És az egyértelműen legerősebb:

  • Forrnak az indulatok, amiért a két férfi a győztes nő kiszorításáról alkudozik

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.