BBC-osztályú higgadt elemzés a közmédiában: Karácsony Gergely egy „álmatagságát millió dolláros bölcsészmosollyal kompenzáló óriáslajhár”

Média
2021 október 4., 9:41
comments 28

A közpénzből finanszírozott közmédiában, pontosabban a hirado.hu felületén jelent meg még vasárnap egy viszonylag hosszú cikk a

„Túlélni Karácsonyt – Illuzionista kókler vagy politikai misszionárius az ország vezetésére készülő főpolgármester?”

cím alatt, amiben a miniszterelnök-jelöltként induló főpolgármesterre olyan jelzőket használnak, mint „joviális mamlasz”, illetve „álmatagságát millió dolláros bölcsészmosollyal kompenzáló óriáslajhár”. Hogy a cikket ki írta, az nem derül ki, az írás hirado.hu név alatt ment ki.

A cikkben szerepel, hogy Karácsonynak nincs jogosítványa, és hogy idén júliusban úgy döntött, 2022 júliusától fokozatosan korlátoznák a dízelautók használatát Budapesten. Aztán természetesen szóba kerülnek a dugók, a méhlegelők és a hajléktalanok is, illetve az „LMBTQ-ideológia mátrixából kiszabadult politikai erők”, amiknek a cikk szerint az „iránymutatására Karácsony proponálta a főváros imázscégét”. Azt írják, hogy a közpénzből fenntartott Budapest Brand Nonprofit Zrt. „egyes felületeit gyakran használják” a homofób módosítókkal telepakolt, de gyermekvédelminek nevezett törvény „elleni hangulatkeltésre”, illetve arra, hogy „terjesszék” az ”elfogadó város genderbarát propagandáját”.

Ezután a legutolsó bekezdésben Karácsony Gergelyt úgy jellemzik, hogy egy „joviális mamlasz karakterének árnyalásában jeleskedik”, illetve hogy „egy, az álmatagságát millió dolláros bölcsészmosollyal kompenzáló óriáslajhár képe vetül a választópolgár szeme elé”. A cikk azzal zárul: „magabiztosság és karizma terén hozzá hasonlóan vértezetlen, önnön kijelentéseinek cáfolatával, vállalásainak kudarcával haknizó karrierpolitikus nemigen vágtatott még magasabbra a magyar közélet bifrösztjén.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt