Facebook: Elnézést kérünk

INTERNET
2021 október 04., 17:38
comments 5

Este hat óra előtt nem sokkal lehalt a Facebook szolgáltatáshálózata, beleértve az Instagramot és a WhatsAppot. A hiba több országot érint, köztük az Egyesült Királyságot és az USA-t, de Magyarországot is. A cég elismerte, hogy a felhasználóknak „problémái vannak az alkalmazásaink elérésében”.

photo_camera Illusztráció: Josh Edelson/AFP

Andy Stone, a Facebook szóvivője a Twitteren úgy nyilatkozott:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy néhányaknak problémái vannak az alkalmazásaink és termékeink elérésében. Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljanak a dolgok, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.”

Az Instagram webhely 5xx szerver hibaüzenetet jelenített meg, míg a Facebook azt írta a felhasználóknak: „Sajnáljuk, valami hiba történt.”

A Facebook enélkül is komoly PR-válságba került, miután a Wall Street Journalnek kiszivárogtatták a belső facebookos kutatásokat, amik a termékek és a céges döntések negatív hatásairól szólnak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.