Már kilencen meghaltak Ománban és Iránban egy trópusi ciklon miatt

külföld
2021 október 04., 09:59

Már legalább kilencen meghaltak a Sahínnak elnevezett trópusi ciklon miatt, ami Ománban és Iránban pusztít. A vihar vasárnap érkezett meg 120-150 km/órás széllökésekkel és nagy mennyiségű csapadékkal.

photo_camera Hullámok csapnak fel a tengerparti sétányon Maszkatban október 2-án Fotó: MOHAMMED MAHJOUB/AFP

Ománban a part menti területekről több ezer embert evakuáltak, a fővárosban, Maszkatban az utcák víz alá kerültek.

Az iráni hatóságok közleménye szerint hatan meghaltak a délkeleti Szisztán-Baluchestan tartomány egyik kikötőjében, Ománban pedig úgy tudni, hogy három ember, köztük egy gyerek vesztette életét az áradások miatt.

photo_camera Maszkat október 3-án Fotó: MOHAMMED MAHJOUB/AFP

A Sahín ciklon miatt Maszkatban lezárták a repteret, elővigyázatosságból pedig leállították az áramszolgáltatást a Maszkattal szomszédos al-Kurm tengerparti övezetben. A ciklon miatt elmaradt az Omán és Skócia közötti krikettmérkőzés.

Az Egyesült Arab Emírségekben, az Ománnal határos Al-Ain lakosait arra utasították, hogy hétfőn otthonról dolgozzanak, és senki se hagyja el a lakását. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.