Jövő héten kapnak diplomát az első Freeszfe-s végzősök

október 5., kedd 17:06
3

Jövő héten a német és osztrák partneregyetemeken vehetik át a diplomájukat azok a Freeszfe-s hallgatók, akik az egyesület EmEx nevű diplomamentő programjában tanultak - mondta el a 444-nek Csató Kata, a Freeszfe elnöke és oktatója.

A nyolcfős színházi dramaturg osztály a ludwigsburgi előadóművészeti egyetemen, az intézmény saját diákjaival együtt kapja meg a diplomaosztón az oklevelet. A tíz végzős színészhallgató pedig Ausztriában diplomázik, nekik külön ceremóniát szervez a salzburgi zeneművészeti egyetem.

A Freeszfe egyesület augusztusban jelentette be, hogy elhagyja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet a 2019-ben indult filmes 6x6-os évfolyam, illetve a 2019-ben indult MA rendező és operatőr osztály. Szeptember elején újabb 74 tanuló hagyta el az SZFE-t, köztük a most diplomázó osztályok. Ők mind a Freeszfe EmEx programjában tanulnak tovább.

A harmadik végzős osztály, a színházrendezők télen diplomázhatnak majd, mert ők a koronavírus-járvány miatt később, most ősszel tudják csak befejezni a gyakorlati munkájukat.

Az EmEx program lényege röviden az, hogy az SZFE-t elhagyó hallgatókat formálisan neves európai egyetemek veszik át, amelyek elismerik eddig megszerzett kreditjeiket és a mestereikkel a Freeszfe Egyesületben folytatott további munkát is. Részletesebben itt és itt is lehet olvasni róla.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt