Jövő héten kapnak diplomát az első Freeszfe-s végzősök

oktatás
2021 október 05., 17:06
comments 3

Jövő héten a német és osztrák partneregyetemeken vehetik át a diplomájukat azok a Freeszfe-s hallgatók, akik az egyesület EmEx nevű diplomamentő programjában tanultak - mondta el a 444-nek Csató Kata, a Freeszfe elnöke és oktatója.

A nyolcfős színházi dramaturg osztály a ludwigsburgi előadóművészeti egyetemen, az intézmény saját diákjaival együtt kapja meg a diplomaosztón az oklevelet. A tíz végzős színészhallgató pedig Ausztriában diplomázik, nekik külön ceremóniát szervez a salzburgi zeneművészeti egyetem.

A Freeszfe egyesület augusztusban jelentette be, hogy elhagyja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet a 2019-ben indult filmes 6x6-os évfolyam, illetve a 2019-ben indult MA rendező és operatőr osztály. Szeptember elején újabb 74 tanuló hagyta el az SZFE-t, köztük a most diplomázó osztályok. Ők mind a Freeszfe EmEx programjában tanulnak tovább.

A harmadik végzős osztály, a színházrendezők télen diplomázhatnak majd, mert ők a koronavírus-járvány miatt később, most ősszel tudják csak befejezni a gyakorlati munkájukat.

Az EmEx program lényege röviden az, hogy az SZFE-t elhagyó hallgatókat formálisan neves európai egyetemek veszik át, amelyek elismerik eddig megszerzett kreditjeiket és a mestereikkel a Freeszfe Egyesületben folytatott további munkát is. Részletesebben itt és itt is lehet olvasni róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.