Megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra az orosz színésznő és a rendező, akik először fognak filmet forgatni az űrben

október 5., kedd 13:33
8

Bedokkolt a Nemzetközi Űrállomásra (International Space Station - ISS) az orosz űrhajó, ami Julia Pereszild színésznőt és Klim Sipenko rendezőt szállította. A tervek szerint ők lesznek az elsők, akik filmet forgathatnak majd a világűrben.

Az orosz film forgatókönyvét és költségvetését egyelőre titokban tartják, csak annyi derült ki, hogy a 37 éves Pereszild egy orvost alakít, akit felküldenek az ISS-re, hogy mentse meg egy űrhajós életét. Ehhez forgatnak jeleneteket az űrállomáson.

Julia Pereszild űrruhában Fotó: ROSCOSMOS PRESS SERVICE/HANDOUT/Anadolu Agency via AFP

Ha időben kész lesz, az orosz film várhatóan megelőzi majd a NASA és az Elon Musk-féle SpaceX projektjét, ők ugyanis Tom Cruise-zal szeretnének filmet forgatni az űrben, de még csak az előkészületek zajlanak.

A filmesek várhatóan október 17-én térnek majd vissza a Földre.

„Az űrben lettünk úttörők, és minden megpróbáltatás ellenére meglehetősen magabiztos pozíciót tudtunk fenntartani” - mondta a projektről Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. (AFP-MSN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt