Megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra az orosz színésznő és a rendező, akik először fognak filmet forgatni az űrben

FILM
2021 október 05., 13:33
comments 6

Bedokkolt a Nemzetközi Űrállomásra (International Space Station - ISS) az orosz űrhajó, ami Julia Pereszild színésznőt és Klim Sipenko rendezőt szállította. A tervek szerint ők lesznek az elsők, akik filmet forgathatnak majd a világűrben.

Az orosz film forgatókönyvét és költségvetését egyelőre titokban tartják, csak annyi derült ki, hogy a 37 éves Pereszild egy orvost alakít, akit felküldenek az ISS-re, hogy mentse meg egy űrhajós életét. Ehhez forgatnak jeleneteket az űrállomáson.

photo_camera Julia Pereszild űrruhában Fotó: ROSCOSMOS PRESS SERVICE/HANDOUT/Anadolu Agency via AFP

Ha időben kész lesz, az orosz film várhatóan megelőzi majd a NASA és az Elon Musk-féle SpaceX projektjét, ők ugyanis Tom Cruise-zal szeretnének filmet forgatni az űrben, de még csak az előkészületek zajlanak.

A filmesek várhatóan október 17-én térnek majd vissza a Földre.

„Az űrben lettünk úttörők, és minden megpróbáltatás ellenére meglehetősen magabiztos pozíciót tudtunk fenntartani” - mondta a projektről Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. (AFP-MSN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.