A józsefvárosi önkormányzat elvette a Mi Hazánk irodáját, amelyre a párt cigányok ellen uszító plakátot rakott ki

belföld
2021 október 06., 15:13
comments 3

Egyhangú döntéssel elvette a józsefvárosi önkormányzat a Mi Hazánk József körúti irodáját - írja a Józsefváros Újság. Az önkormányzat azután döntött a bérleti szerződés felülvizsgálata mellett, miután a párt cigányok ellen uszító plakátot rakott ki az irodára.

Az önkormányzat Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága 5-0-s szavazatarányban (Vörös Tamás fideszes frakcióvezető is szavazott) döntötte el, hogy megvonja a Mi Hazánk párttól a József krt. 43. alatti számban az irodahasználat jogát, és felmondja a velük kötött bérleti szerződést.

Uszító plakát a József krt. 43-ban lévő Mi Hazánk iroda bejáratán.
photo_camera Uszító plakát a József krt. 43-ban lévő Mi Hazánk iroda bejáratán. Fotó: Mérce.hu

Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa az ülés után azt mondta a lapnak, hogy feljelentést fognak tenni az önkormányzat ellen hivatali visszaélés miatt. Irodájuknak új helyet keresnek, több alternatív megoldás is felmerült már az új helyszínnel kapcsolatosan, de „a jelen események tükrében ezentúl nem az önkormányzattól fogunk helyiséget bérelni, csak és kizárólag magánszemélytől tartom elképzelhetőnek a bérlést”.

Sátly Balázs, az ellenzéki pártok képviselőit tömörítő Közösen Józsefvárosért frakció vezetője múlt szombaton közölte, hogy kezdeményezni fogja az iroda bérleti szerződésének felülvizsgálatát az önkormányzat tulajdonosi bizottságának ülésén.

„Nem tűrhetjük, hogy közös tulajdonunkat akár a józsefvárosi cigányok, akár más közösséggel szembeni uszításra használják” - írta.

A poszter miatt feljelentést tett az 1 Magyarország Kezdeményezés nevű roma civil csoport, Pikó András, a VIII. kerület polgármestere pedig azt írta Facebookon, hogy „mélységesen egyetért” Sátlyval, és azzal kommentálta a képviselő felvetését, hogy „tegyük a dolgunk”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.