A józsefvárosi önkormányzat elvette a Mi Hazánk irodáját, amelyre a párt cigányok ellen uszító plakátot rakott ki

2021 október 6., szerda 15:13
3

Egyhangú döntéssel elvette a józsefvárosi önkormányzat a Mi Hazánk József körúti irodáját - írja a Józsefváros Újság. Az önkormányzat azután döntött a bérleti szerződés felülvizsgálata mellett, miután a párt cigányok ellen uszító plakátot rakott ki az irodára.

Az önkormányzat Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága 5-0-s szavazatarányban (Vörös Tamás fideszes frakcióvezető is szavazott) döntötte el, hogy megvonja a Mi Hazánk párttól a József krt. 43. alatti számban az irodahasználat jogát, és felmondja a velük kötött bérleti szerződést.

Uszító plakát a József krt. 43-ban lévő Mi Hazánk iroda bejáratán. Fotó: Mérce.hu

Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa az ülés után azt mondta a lapnak, hogy feljelentést fognak tenni az önkormányzat ellen hivatali visszaélés miatt. Irodájuknak új helyet keresnek, több alternatív megoldás is felmerült már az új helyszínnel kapcsolatosan, de „a jelen események tükrében ezentúl nem az önkormányzattól fogunk helyiséget bérelni, csak és kizárólag magánszemélytől tartom elképzelhetőnek a bérlést”.

Sátly Balázs, az ellenzéki pártok képviselőit tömörítő Közösen Józsefvárosért frakció vezetője múlt szombaton közölte, hogy kezdeményezni fogja az iroda bérleti szerződésének felülvizsgálatát az önkormányzat tulajdonosi bizottságának ülésén.

„Nem tűrhetjük, hogy közös tulajdonunkat akár a józsefvárosi cigányok, akár más közösséggel szembeni uszításra használják” - írta.

A poszter miatt feljelentést tett az 1 Magyarország Kezdeményezés nevű roma civil csoport, Pikó András, a VIII. kerület polgármestere pedig azt írta Facebookon, hogy „mélységesen egyetért” Sátlyval, és azzal kommentálta a képviselő felvetését, hogy „tegyük a dolgunk”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt