Jogerősen kimondta a bíróság, hogy Hadházy nem semmizte ki a szomszédját

Média
2021 október 06., 12:50
comments 2

Ha emlékszünk, 2018-ban a kormánypárti médiagépezet teljesen rápörgött arra a sztorira, ami szerint Hadházy Ákos, akkor még LMP-s képviselő és családja kisemmizett és lényegében a halálba kergetett egy szerencsétlen, szegény, alkoholista embert, Hadházy egykori szomszédját. A közmédia és a Tv 2 híradójától a Lokálon ás a Pesti Srácokig és az Origóik sorra olyan címekkel jelentek meg hírek az esetről, hogy "Elhunyt az idős férfi, akit lenullázott Hadházy", vagy "Meg­halt az idős ember, akit Had­házy meg­hur­colt". A sztorik forrása a bizonyos idős szomszéd lánya volt.

A képviselő most a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a bíróság jogerősen elítélte volt szomszédja lányát rágalmazásért.

link Forrás

Hadházy korábban azt írta az esetről, hogy a családja egy felújítás során, véletlenül tudta meg, hogy a szomszéd férfi ingyen használta a vizüket, sőt Hadházyék saját pénzen készítettek egy átkötést, és azóta is ingyen használta az idős férfi a vizet. A szekszárdi lakóház teteje komoly felújításokat is igényelt, és megbeszélték a szomszéddal, hogy eltartási szerződés fejében ennek a költségeit nem kell kifizetnie. Csakhogy az idős férfi lánya az utolsó pillanatban megakadályozta ezt, és a maga nevére íratta édesapja nevéről a lakást. "Szomszédomat valóban elvitte a mentő, miután édesapám hetekig hordta neki fel a fát, hogy ne fagyjon meg, és hetekig kérte szomszédom lányait, hogy intézkedjenek az ápolásáról. Méltatlan ezeket leírni, de hát muszáj.” - írta akkor Hadházy.

A bíróság előtt Hadházy posztja szerint a nő bevallotta, hogy a képviselő nem akarta kisemmizni vagy sanyargatni a szomszédját, és nem is zárta el nála a vizet.

A vádlott az előkészítő tárgyaláson bocsánatot is kért, tettét pedig azzal magyarázta, hogy - ahogy a képviselő írja - "a propaganda újságírói zaklatták". Hadházy beperelte az Origo és a Ripost újságíróit is, a lapok viszont a rendőrségi nyomozás során "bátran azt hazudták, hogy nem tudják, kik írták az ocsmány, rágalmazó cikkeket."

A rágalmazót a bíróság 240 napi büntetési tétel pénzbüntetésre ítélte, amit ha nem fizet meg, a büntetést fogházban kell leülnie. Hadházy azt írja, muszáj volt végigvinnie a pert annak ellenére, hogy a rágalmazó bocsánatot kért, mert "szerettem volna, hogy a propaganda ellen már megnyert polgárjogi per mellett egy büntetőper is részletesen és egyértelműen állapítsa meg, mennyire mocskos, aljas és képtelen rágalom volt engem 'szomszédgyilkosozni'."

"Az ítélet persze így is ad némi elégtételt. De mivel természetesen a piszkos propagandasajtó egy szót sem fog lehozni erről, így továbbra is kapom majd a megtévesztett emberektől a gyűlölködő “szomszédgyilkos” méltatásokat. A propagandát nem ezek a bírói ítéletek fogják legyőzni, hanem egy kormányváltás - vagy ha az a propaganda miatt nem sikerül, akkor a közös, valódi ellenállás." - írja a képviselő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.