Márki-Zay már arról beszél, hogy akár hárman is elindulhatnak a második fordulóban

POLITIKA
2021 október 6., 13:04
comments 48

Karácsony Gergely hirtelen jött sajtótájékoztatója után, amin bejelentette, hogy nem lép vissza, Márki-Zay Péter még hirtelenebb válasz-sajtótájékoztatót tartott Facebook-oldalán.

Márki-Zay azt mondta, meglepte Karácsony Gergely bejelentése, és úgy érzi, hogy a főpolgármester megpróbálja kész helyzet elé állítani őt, de Márki-Zay szerint Karácsony saját magát állítja kész helyzet elé.

Felidézte Karácsony korábbi kijelentését, ami szerint csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos. Márki-Zay szerint ez a villamos megérkezett, és "a villamos, ami szembejött, az az önök akarata".

Felidézte a Medián és a Závecz kutatási eredményeit, ami alapján Márki-Zay szerint "most Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs arra, hogy megverje Dobrev Klárát a második fordulóban és Orbán Viktort jövő tavasszal". De volt még egyéb érve is amellett, hogy ő népszerűbb Karácsonynál. Ilyen például, hogy többen voltak vasárnap a Fővám téren az ő rendezvényén, mint Karácsonyék hajós eseményén, vagy csak meg kell nézni, hányan követték Karácsony bejelentését a Facebook élőben, és hányan az övét. Vagy azt, hogy „hogyan alakul a közösségi médiában a követők száma napról napra, kinek nő, és kinek csökken, ha megnézik a kommenteket akár a Telex, akár a többi internetes oldalon, Youtube-on, akkor azt fogják látni, hogy a trendek alapján Karácsony Gergely joggal aggódik, és joggal akarta ezt a döntést elkapkodni”.

Azt mondta, telefonon beszélt ma Karácsonnyal, és azt kérte tőle, hogy ne tegyen elhamarkodott bejelentést. Márki-Zay kijelentette, hogy ő továbbra is ott lesz a kettejük hat órára megbeszélt tárgyalásán, és tartja magát korábbi ígéreteihez.

A választóktól azt kérte, hogy "nyugalommal és megértéssel" fogadják a főpolgármester korábbi bejelentését.

Márki-Zay szerint neki egyetlen cél lebeg a szeme előtt, az, hogy hogyan győzzék le Orbánt. De ha Karácsony eltökélt abban, hogy mégis hárman induljanak, annak is bátran áll elébe.

Márki-Zay 9:10-től kezd beszélni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt