A Publicus legújabb kutatása szerint Karácsony nyerne a legkönnyebben 2022-ben

október 7., csütörtök 5:01
24

A Népszavában jelent meg csütörtök reggel a Publicus kutatóintézet legújabb felmérése az ellenzéki összefogás esélyeiről, különböző listavezetők esetében.

Az eredményeik szerint egy Karácsony Gergely vezette lista tudná csak megverni a Fideszt 2022-ben, mert Karácsony tudná a legtöbb szavazót mozgósítani.

Egy nappal korábban a Závecz Research azt hozta ki, hogy egyik ellenzéki jelölttel sem lehet nyerni a Fidesz ellen, de Márki-Zay Péternek volna a legjobb esélye megszorongatni a kormánypártot.

Szintén szerdán a Republikon olyan mérést közölt, ami alapján Karácsony inkább legyőzné Dobrev Klárát (DK) az előválasztás második fordulójában, mint Márki-Zay, míg a Medián két nappal korábban olyan eredményt hozott, ami alapján Márki-Zay jóval erősebb jelölt, mint Karácsony. Azelőtt a Publicus viszont Karácsony előnyét mérte.

A közvélemény-kutatások előválasztási sorozatát különösen bonyolulttá teszi, hogy a kérdéseket a kutatócégek nem egyformán teszik fel, és valószínűleg nem egyszerű megtalálni azokat, akik tényleg szavaznak az előválasztáson, és belőlük reprezentatív mintát meríteni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt