A rendőrség nyomoz az előválasztási rendszer elleni hackertámadás miatt

bűnügy
2021 október 7., 16:10
comments 2

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hanggal közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz az ellenzéki előválasztás rendszerét ért hackertámadás miatt. A nyomozás érdekeire hivatkozva mást nem árultak el, például hogy az ügyben volt-e már gyanúsítotti- vagy tanúkihallgatás.

photo_camera Fotó: AFP

Szeptemberben alig 2 órával az első ellenzéki előválasztás kezdete után leállt a rendszer. A szervezők először azt mondták, a túl sok szavazó miatt kell bővíteni a technikai hátteret, de pár órára rá már támadásról beszéltek. Két nappal később is voltak még fennakadások, de aztán egészen szeptember 28-ig jól működött a rendszer.

A momentumos Bedő Dávid közölte a lappal, hogy az ellenzék feljelentést tesz a rendőrségen a hackertámadás miatt, mert megvizsgálták a rendszert, és egyértelműen arra jutottak, hogy külső támadás okozta a technikai problémákat. Azt mondta, a beavatkozás Kínából indult, akkor még csak azt a forrást sikerült azonosítani.

A második forduló vasárnaptól jövő szombatig tart. Most már csak miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni, a szavazólapon úgy fest, Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve szerepel majd. (Magyar Hang)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt