A rendőrség nyomoz az előválasztási rendszer elleni hackertámadás miatt

bűnügy
2021 október 07., 16:10
comments 2

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hanggal közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz az ellenzéki előválasztás rendszerét ért hackertámadás miatt. A nyomozás érdekeire hivatkozva mást nem árultak el, például hogy az ügyben volt-e már gyanúsítotti- vagy tanúkihallgatás.

photo_camera Fotó: AFP

Szeptemberben alig 2 órával az első ellenzéki előválasztás kezdete után leállt a rendszer. A szervezők először azt mondták, a túl sok szavazó miatt kell bővíteni a technikai hátteret, de pár órára rá már támadásról beszéltek. Két nappal később is voltak még fennakadások, de aztán egészen szeptember 28-ig jól működött a rendszer.

A momentumos Bedő Dávid közölte a lappal, hogy az ellenzék feljelentést tesz a rendőrségen a hackertámadás miatt, mert megvizsgálták a rendszert, és egyértelműen arra jutottak, hogy külső támadás okozta a technikai problémákat. Azt mondta, a beavatkozás Kínából indult, akkor még csak azt a forrást sikerült azonosítani.

A második forduló vasárnaptól jövő szombatig tart. Most már csak miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni, a szavazólapon úgy fest, Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve szerepel majd. (Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.