Feljelentést tesz az ellenzék az előválasztási rendszert ért támadás miatt

2021 szeptember 20., hétfő 18:27
4

Az előválasztáson résztvevő pártok még ezen a héten feljelentést tesznek a rendőrségen az előválasztás informatikai rendszerét ért hekkertámadás miatt - mondta el a Magyar Hangnak Bedő Dávid momentumos politikus. Bedő szerint az elmúlt két napban elvégzett vizsgálatok egyértelműen arra mutatnak, hogy a rendszert kívülről érte támadás. A művelet Bedő szerint Kínából indult, azaz egyelőre csak ezt a forrást sikerült beazonosítani.

Bedő szerint hétfőn már nem érte támadás a rendszert, csak egy néhány perces leállás volt, egyébként az online felület rendben működött, a leadott szavazatok megvannak.

Szombaton, nem sokkal az előválasztás indulása után túlterheltség miatt összeomlott az előválasztás informatikai rendszere, ezért fel kellett függeszteni a voksolást. Az ellenzéki vezetők még aznap közleményben okolták a Fideszt, de az előválasztást szervező aHang szerint egyelőre ezt a vádat nem támasztják alá tényleges bizonyítékok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt