Lemondott az ózdi alpolgármester a karlendítős fotója miatt

POLITIKA
2021 október 07., 12:17
comments 3

„Ma tárgyalta volna a képviselő-testület Fidrus Péter Farkas Péter Barnabás ellen indított indítványát, miszerint az összeférhetetlenséget megállapítva szűnjön meg alpolgármesteri tisztsége. Alpolgármester úr az ülés előtt benyújtotta hozzám lemondását, így az indítvány tárgya okafogyottá vált, az eljárást a testület megszüntette. Hivatalát 2021. október 31-ig látja el”jelentette be Ózd jobbikos polgármestere.

Janiczak Dávid szerint a „legfontosabb most a nyugalom megteremtése, az egység létrehozása, és a városban a politikai béke elérése, hogy képviselői eskünknek megfelelően a város érdekeit szolgálva dolgozhassunk tovább”.

Nemrég került elő a jobbikos Farkas Péter Barnabásról egy fotó, ami egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült 2018-ban, a Szilézia történetét bemutató katowicei múzeumban. A képen Farkas egy erősen náci karlendítésre emlékeztető mozdulat közben látható, szemből. Először azzal védekezett, hogy csak a fényképezőgép mögött álló ismerőseinek integetett, de az előválasztáson a botrány miatt az őt korábban támogató LMP és Momentum is kihátrált mögüle, végül veszített is az előválasztáson.

Farkas P. Barnabás
photo_camera Farkas P. Barnabás Fotó: Beli Balazs/Farkas P. Barnabás Facebook-oldala

De hétfőn előkerült egy másik kép is, ami ugyanakkor készült, és ezen már a korábbinál is egyértelműbbnek tűnik a karlendítés. A karlendítést azzal magyarázta, hogy „illuminált állapotban” volt.

Fidrus Péter a Jobbik önkormányzati képviselője Ózdon, de a közbeszerzési bizottság elnöke, a Távhő felügyelőbizottsági tagja és a polgármester referense is, megbízási szerződéssel. „A szerződés felbontásáról a polgármester dönthet” – reagált a Telexnek Fidrus, aki a pozícióiról nem szándékozik lemondani, ahogyan önkormányzati képviselői megbízatásáról sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.