Leütötte, majd fejbe rúgta a földön fekvő bírót a brazil focista, gyilkossági kísérlettel vádolják

sport
2021 október 07., 16:42
comments 2

Káoszba fulladt a Sport Club Sao Paulo egyik focimeccse Brazíliában, amikor William Ribeiro középpályás dühében leütötte a bírót, Rodrigo Crivellarót, majd szánt szándékkal fejbe rúgta a földön fekvő férfit, amitől az elvesztette az eszméletét. A helyi média szerint Crivellaro éppen sárga lapot akart adni a méltatlankodó Ribeirónak. Az esetet kamerák is felvették.

photo_camera Földön a játékvezető. Fotó: Youtube

Ribeirót még a stadionban letartóztatták, később pedig gyilkossági kísérlettel vádolták meg. Vinicius Lourenço de Assunção rendőrségi nyomozó az ESPN-nek azzal indokolta a döntést, hogy „az orvos szerint a játékvezető beszéde zavart volt, és komolyan fennállt a nyaki gerinc- és fejsérülés veszélye. Ha pedig egy földön fekvő ember fejét rúgja meg valaki, azzal azt kockáztatja, hogy megöli.”

A játékvezetőt éjszakára bent tartották a kórházban megfigyelésen. Ha a focistát elítélik, akár 30 évet is kaphat, bár valószínűleg enyhébb lesz az ítélet, hacsak nem okozott maradandó sérülést.

A klub elnöke, Deivid Goulart Pereira elnézést kért a játékvezetőtől és családjától, illetve a nézőktől is. Azt is bejelentette, hogy a játékos szerződését átmenetileg felmondták, és minden lehetséges és jogi lépést megtesznek. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.