Rendesen kihasználta az orbáni elit a két luxusjachtot és a magánjetet a nyáron

POLITIKA
2021 október 07., 05:51
comments 7

Nem hagyta kihasználatlanul idén az orbáni elit a két luxusjachtot és a magánjetet, amit az elmúlt években közösen használtak nyaralásaikhoz. Németh Dániel fotó- és oknyomozó riporter a Partizán csatornáján megjelent tízperces rövidfilmjében mutatta be, hogy idén nyáron, június 21. és augusztus 29. között alig volt üresjárat a luxusjachtokon, a NER kedvenc magánjetje, az OE-LEM lajstromú gép rendszeresen szállította oda a Mészáros Lőrinchez és Orbán Viktorhoz szorosan kötődő üzletembereket.

link Forrás

Németh, aki egész nyáron követte a repülő és a hajók mozgását - közben két telefonjára is telepítették az izraeli NSO Group fejlett lehallgatószoftverét, a Pegasust -, gondosan dokumentálta, hogy ki és mikor fordult meg a jachtokon.

Filmjében felbukkan dr. Barna Zsolt, az MKB elnök-vezérigazgatója, aki június 26-án pihent meg a Lady Mrd fedélzetén. Láthatjuk Jászai Gellértet, a 4iG elnök-vezérigazgatóját csobbanni július 9-én. Kiderül, hogy Mészáros Lőrinc testvére, János Vörös József ügyvéddel és Végh Gáborral, a ZTE tulajdonosával nyaralt. És azt is, hogy ifj. Mészáros Lőrinc előbb Horvátországban nyaralt, majd egy hétre rá az egész Mészáros-család összejött Olaszországban.

Németh összegzése szerint az orbáni elit tagjai 2021. 06. 21 és 08.29. között

  • 66164 kilométert repültek az OE-LEM lajstromú magánjetükkel;
  • közben a Lady Mrd 8996, a Seagull Mrd 5333 kilométert hajózott.
  • csak a repülő és a hajók bérleti díja 540 millió forint volt ebben az időszakban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.