Hogyan bírta a 25%-kal rosszabbul szereplő Márki-Zay visszalépésre Karácsonyt?

POLITIKA
2021 október 08., 09:14
comments 77
  • Márki-Zay felvetette a visszalépés lehetőségét; megígérte, hogy végső soron vissza is lép; aztán elérte, hogy Karácsony lépjen vissza, aki sosem akart visszalépni.
  • Márki-Zay az első forduló után hiába lett harmadik, szinte győztesként tudta mutatni magát, rendezvényeivel és a meglepetéssel, amit szereplése okozott.
  • Karácsony egy ideig udvariasan kivárt, és ez lett a veszte.
  • A Momentum döntése volt az utolsó fordulat, ami Karácsony reményeit szertefoszlatta.
  • Karácsony eddig remek érzékkel alkalmazott hasonlóan váratlan húzásokat a politikában, mint most Márki-Zay, de most őt játszották ki.

Péntek délelőtt, másfél nappal az előválasztás második fordulója előtt Karácsony Gergely bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára a miniszterelnök-jelöltségért vívott ellenzéki csatában. A második fordulóban így a hódmezővásárhelyi, párt nélküli polgármester küzdhet meg Dobrev Klárával, a DK jelöltjével.

A bejelentés mostanra talán logikusnak tűnik sokak számára, hiszen vasárnap óta a levegőben van, hogy az egyikük visszalép. Pedig a döntésének nem voltak olyan előzményei, amelyek Karácsony eddigi megnyilvánulásaiból következtek volna. Úgy tűnik, hogy a főpolgármester ebben a kampányban elvesztette az irányítást a sorsa felett.

A papírforma Karácsony mellett volt

Karácsony vasárnap és szerdán is egyértelműen megmondta, hogy nem lép vissza. Még csütörtök reggel is arról beszélt, hogy Márki-Zay elvesztette a belső iránytűjét, amikor őt akarja visszaléptetni, mert meglátása szerint megbízhatatlan közvélemény-kutatásokra, kommentekre és lájkokra hivatkozik.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.