Veszélyben a karácsonyi szezon a német kikötők túlterheltsége miatt

ünnep
2021 október 9., 10:16
comments 2

Az észak-német kikötőkre zúduló hatalmas mennyiségű áru miatt komoly fennakadások vannak, aminek Európa-szerte érezni a hatását, és a karácsonyi szezont is veszélyezteti, írja a napi.hu.

A német Handelsblatt gazdasági napilapra hivatkozva azt írják, az, hogy Hamburgban, Rotterdamban és Antwerpenben is ott ragadtak a konténerek, üres polcokhoz és emelkedő árakhoz vezethet. A szállítási gondok pedig már a karácsonyi szezont is veszélyeztetik, mindenhol arra panaszkodnak, hogy az áruk beragadtak valamelyik kikötőbe.

photo_camera Fotó: REMKO DE WAAL/ANP via AFP

A lap szerint a mostani gondok visszavezethetők a Szuezi-csatornába beszorult konténerszállítóra és a kínai lezárásokra is, mert a hajózási útvonalak ismételt megnyitásával az európai kikötőkre hatalmas mennyiségű áru zúdult, amit nem tudtak feldolgozni. A helyzetet pedig tovább nehezíti, hogy folyami teherhajókból, kamionokból és tehervonatokból is hiány van.

Németországban a britekhez hasonlóan probléma a sofőrhiány, becslések szerint még 60 ezer teherautó-sofőrre lenne szükség, de hasonló a helyzet Spanyolországban és Olaszországban is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt