Kórházba került a cseh államfő, Miloš Zeman

2021 október 10., vasárnap 12:18
5

Kórházba kellett szállítani a cseh államfőt, Miloš Zemant vasárnap, nem sokkal azután, hogy Andrej Babiš elvesztette a parlamenti választást, írja a Reuters.

A riporterek jelentése szerint a mentőautót nem sokkal azután látták elhagyni az elnöki hivatalt, hogy Zeman Babiš miniszterelnökkel találkozott. Az állapotáról nem közöltek részleteket, de azt lehet tudni, hogy a múlt hónapban is kórházba kellett szállítani, akkor nyolc napot töltött benn.

A legfrissebb hírek szerint jelenleg intenzív osztályon kezelik, ami súlyos egészségügyi problémákra utal.

FRISSÍTÉS: Az államfő orvosa azt nyilatkozta, hogy Zeman krónikus betegségében léptek fel komplikációk. A cseh sajtó úgy tudja, az elnök cukorbajban szenved. A kórház az esti órákban közölte: az államfő már jobban van, sikerült stabilizálni állapotát.

Milos Zeman május 10-én Fotó: Lukas Kabon/Anadolu Agency via AFP

Andrej Babiš pártja, az ANO csak a második helyet szerezte meg a most tartott választásokon 27 százalékkal, és mindkét koalíciós partnere, a szociáldemokraták (ČSSD) és a kommunisták (KSČM) is kiestek a parlementből 5 százalék alatti eredménnyel.

Kormányalakításra a két ellenzéki pártszövetségnek van esélye: a konzervatív, liberális és kereszténydemokrata pártokat tömörít Spolu koalíció 28 százalék, a Polgármesterek-Kalózok koalíció 15 százalék körüli eredményt ért el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt