Letartóztatták az indiai belügyminiszter fiát, mert halálra gázolt négy tüntető farmert

külföld
2021 október 10., 13:32

Letartóztatták az indiai belügyminiszter, Ajay Mishra Teni fiát, Ashish Mishrát, mert elgázolt és ezzel megölt négy tiltakozó farmert, írja a Reuters.

A négy farmer Uttar Pradesh államban vesztette életét még október 3-án, amikor részt vettek India legrégebb óta tartó mezőgazdasági tüntetéshullámán. A szemtanúk szerint Mishra autója belehajtott a tömegbe, de Mishra azt állítja, hogy nem ő, hanem a sofőrje vezette az autót, aki elvesztette az irányítást fölötte, mert a farmerek kövekkel, botokkal és kardokkal támadtak a járműre. A halottak között egy helyi újságíró is van.

Mishrát szombaton tartóztatták le, miután több órán keresztül kihallgatták, de a rendőrök szerint nem működött együtt a nyomozás során, ezért kellett őrizetbe venniük.

photo_camera A farmerek egyik tüntetése. Fotó: IMTIYAZ KHAN/Anadolu Agency via AFP

Az indiai farmerek tavaly november vége óta tüntettek Újdelhiben a három mezőgazdasági törvénytervezet ellen, ami szerintük sokkal nagyobb teret engedne a piaci szereplőknek az indiai mezőgazdaságban, és ezzel végleg ellehetetlenítené a munkájukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.