Letartóztatták az indiai belügyminiszter fiát, mert halálra gázolt négy tüntető farmert

2021 október 10., vasárnap 13:32

Letartóztatták az indiai belügyminiszter, Ajay Mishra Teni fiát, Ashish Mishrát, mert elgázolt és ezzel megölt négy tiltakozó farmert, írja a Reuters.

A négy farmer Uttar Pradesh államban vesztette életét még október 3-án, amikor részt vettek India legrégebb óta tartó mezőgazdasági tüntetéshullámán. A szemtanúk szerint Mishra autója belehajtott a tömegbe, de Mishra azt állítja, hogy nem ő, hanem a sofőrje vezette az autót, aki elvesztette az irányítást fölötte, mert a farmerek kövekkel, botokkal és kardokkal támadtak a járműre. A halottak között egy helyi újságíró is van.

Mishrát szombaton tartóztatták le, miután több órán keresztül kihallgatták, de a rendőrök szerint nem működött együtt a nyomozás során, ezért kellett őrizetbe venniük.

A farmerek egyik tüntetése. Fotó: IMTIYAZ KHAN/Anadolu Agency via AFP

Az indiai farmerek tavaly november vége óta tüntettek Újdelhiben a három mezőgazdasági törvénytervezet ellen, ami szerintük sokkal nagyobb teret engedne a piaci szereplőknek az indiai mezőgazdaságban, és ezzel végleg ellehetetlenítené a munkájukat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt