Az oltásellenesekben látták meg a lehetőséget az olasz neofasiszták

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 október 11., hétfő 19:22
1

Szombaton erőszakos fordulatot vett az oltásellenesek és a védettségi igazolvány kötelezővé tételét ellenzők tüntetése Rómában. A legalább tízezer demonstráló azért vonult az utcára, hogy tiltakozzanak a kormány új koronavírus-járványt megfékező intézkedései ellen.

Egy férfi a 2021.október 9-ei tüntetésen a magasba tart egy játékbabát, amibe - a vakcinát jelképező - tűket szúrtak. Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Olaszországban lazítanak az eddigi korlátozásokon, miután a lakosság átoltottsága elérte a nyolcvan százalékot. Viszont október 15-től az állami és a magánszférában is kötelezővé teszik a védettségi igazolványt, azaz aki nem oltatta még be magát, annak felfüggesztik a munkaviszonyát. A dolgozók az állásukat nem veszítik el, de míg az oltást be nem adatják, nem dolgozhatnak és fizetést sem kapnak.

Az új intézkedésekkel azt igyekeznek megakadályozni, hogy a negyedik hullám felerősödjön, és újra lelassuljon vagy leálljon a gazdaság. A döntéshozatalt megelőzően a kormány egyeztetett a szakszervezetekkel és a nagyvállalatokkal is. Az új szabályok lehetővé tették az iskolák megnyitását is, és hétfőtől már nem korlátozzák a nézőszámot a mozikban. A védettségi igazolványt továbbra is mindenhol elkérik. Az országban úgy 8 millió ember van, aki még az első oltást sem kapta meg.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt