Az oltásellenesekben látták meg a lehetőséget az olasz neofasiszták

külföld
2021 október 11., 19:22
comments 1

Szombaton erőszakos fordulatot vett az oltásellenesek és a védettségi igazolvány kötelezővé tételét ellenzők tüntetése Rómában. A legalább tízezer demonstráló azért vonult az utcára, hogy tiltakozzanak a kormány új koronavírus-járványt megfékező intézkedései ellen.

Egy férfi a 2021.október 9-ei tüntetésen a magasba tart egy játékbabát, amibe - a vakcinát jelképező - tűket szúrtak.
photo_camera Egy férfi a 2021.október 9-ei tüntetésen a magasba tart egy játékbabát, amibe - a vakcinát jelképező - tűket szúrtak. Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Olaszországban lazítanak az eddigi korlátozásokon, miután a lakosság átoltottsága elérte a nyolcvan százalékot. Viszont október 15-től az állami és a magánszférában is kötelezővé teszik a védettségi igazolványt, azaz aki nem oltatta még be magát, annak felfüggesztik a munkaviszonyát. A dolgozók az állásukat nem veszítik el, de míg az oltást be nem adatják, nem dolgozhatnak és fizetést sem kapnak.

Az új intézkedésekkel azt igyekeznek megakadályozni, hogy a negyedik hullám felerősödjön, és újra lelassuljon vagy leálljon a gazdaság. A döntéshozatalt megelőzően a kormány egyeztetett a szakszervezetekkel és a nagyvállalatokkal is. Az új szabályok lehetővé tették az iskolák megnyitását is, és hétfőtől már nem korlátozzák a nézőszámot a mozikban. A védettségi igazolványt továbbra is mindenhol elkérik. Az országban úgy 8 millió ember van, aki még az első oltást sem kapta meg.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.