Márki-Zay bocsánatot kért a hazaárulózásért

POLITIKA
2021 október 11., 16:06
comments 40

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Szombathely főterén tartott beszédben elnézést kért azért, mert lényegében hazaárulóknak nevezte azokat a párbeszédes és MSZP-s politikusokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a másodikban viszont Dobrev Klárát, még annak ellenére is, hogy Karácsony visszalépésekor Márki-Zay támogatására kérte a szimpatizánsait.

Márki-Zay az ATV-nek beszélt erről, és kijelentette, hogy tud olyan politikusokról is, akiket a DK-sok megzsaroltak, hogy álljanak ki Dobrev mellett.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint rosszul fogalmazott, fáradt volt, sajnálja a történteket.

Szombathelyi kampányrendezvényén újra arról beszélt, hogy neki több esélye van Orbán Viktor legyőzésére, mint Dobrev Klárának, és a baloldaliaknak sem kell aggódnia, hogy ő, egy jobboldali ember lehet a miniszterelnök, mert Magyarországnak összetartásra és szeretetre van szüksége.

„Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy neki jövőre kormányzati pozíciója legyen” - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.