Márki-Zay szerint több ellenzéki politikust megzsaroltak, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett

POLITIKA
2021 október 11., 13:55
comments 80

„Alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk” - mondta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt az ATV Híradójának azokról az ellenzéki politikusokról, akik az előválasztás első fordulójában még Karácsony Gergelyt támogatták, de miután Karácsony visszalépett Márki-Zay javára, nem a hódmezővásárhelyi polgármester, hanem a DK-s jelölt, Dobrev Klára mellett álltak ki.

Az utóbbi napokban így tett például a párbeszédes Barabás Richárd és Erőss Gábor, valamint MSZP-s politikusok is, legutóbb Teleki László, az MSZP nemzetiségi tagozatának elnöke.

Márki-Zay lényegében hazaárulásnak nevezte a Dobrevre átszavazó Karácsony-támogatók tettét, azt mondta:

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.”

Márki-Zay azt mondta, két olyan politikusról tud, akit zsarolni próbált a DK, hogy álljanak ki Dobrev mellett, és sok ilyen politikus panaszkodott is neki. „Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.