Paul McCartney szerint nem ő akarta feloszlatni a Beatlest, hanem John Lennon

Történelem
2021 október 11., 13:12
comments 5

„Nem én kezdeményeztem a szakítást, az a mi Johnny-nk volt” - mondta Sir Paul McCartney a Beatles feloszlásáról egy BBC-nek adott interjúban, ami október 23-án kerül majd adásba. A zenész szerint John Lennon jelentette be, hogy elhagyja az együttest, mert inkább a Yoko Onóval közös életére figyelne, és ha Lennon nem határoz így, az együttes tagjai együtt maradhattak volna.

A rajongók eddig általában McCartney-t tették felelőssé a világtörténelem talán leghíresebb együttesének felbomlásáért, ugyanis először 1970-es McCartney című szólólemezének sajtóközleményében értesültek a rajongók arról, hogy valami nincs rendben a Beatles-szel.

McCartney szerint ez az időszak volt a legnehezebb az életében, a Beatles ugyanis addig az élete, a családja és a munkája is volt egyszerre. Később ráadásul be is kellett perelnie zenésztársait, mert ha ezt nem teszi meg, a szólóanyagaikra is rátette volna a kezét az együttes akkori menedzsere, Allen Klein. McCartney azt mondta, zenésztársai később megköszönték ezt a tettét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.