Paul McCartney szerint nem ő akarta feloszlatni a Beatlest, hanem John Lennon

október 11., hétfő 13:12
5

„Nem én kezdeményeztem a szakítást, az a mi Johnny-nk volt” - mondta Sir Paul McCartney a Beatles feloszlásáról egy BBC-nek adott interjúban, ami október 23-án kerül majd adásba. A zenész szerint John Lennon jelentette be, hogy elhagyja az együttest, mert inkább a Yoko Onóval közös életére figyelne, és ha Lennon nem határoz így, az együttes tagjai együtt maradhattak volna.

A rajongók eddig általában McCartney-t tették felelőssé a világtörténelem talán leghíresebb együttesének felbomlásáért, ugyanis először 1970-es McCartney című szólólemezének sajtóközleményében értesültek a rajongók arról, hogy valami nincs rendben a Beatles-szel.

McCartney szerint ez az időszak volt a legnehezebb az életében, a Beatles ugyanis addig az élete, a családja és a munkája is volt egyszerre. Később ráadásul be is kellett perelnie zenésztársait, mert ha ezt nem teszi meg, a szólóanyagaikra is rátette volna a kezét az együttes akkori menedzsere, Allen Klein. McCartney azt mondta, zenésztársai később megköszönték ezt a tettét. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt