Tíz áldozata van most naponta a járványnak

járvány
2021 október 11., 07:29

715 koronavírusos beteg van most kórházban, 25-tel több, mint pénteken. Közülük 109-en vannak lélegeztetőgépen, ez kilenccel magasabb a legutóbbi adatnál. A kórházi adatok jobbak, mint tavaly ilyenkor, a második hullám elején. Egy éve több mint 1200-an voltak kórházban és majdnem 140-en lélegeztetőn.

A hétvégén 28-cal nőtt az áldozatok száma, az elmúlt héten naponta átlagosan 10-en haltak meg.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Ezen a hétvégén hétezerrel több tesztet végeztek, mint múlt héten (39 ezret), de a napi átlag így is alig haladja meg a 13 ezret. A hétvégi tesztek több mint 5 százaléka pozitív, meghaladva az Egészségügyi Világszervezet által kijelölt szintet, ami alatt még kontroll alatt van a járvány.

Öt olyan megye van, ahol az elmúlt két hétben a százezer lakosra jutó regisztrált fertőzések száma meghaladta a 100-at: Nógrád (144), Csongrád-Csanád (135), Borsod (119), Jász-Nagykun-Szolnok (112), Békés (101).

link Forrás

Miközben a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége a maszkviselés mellett az oltások felvételét sürgeti, egyre kevesebben jelentkeznek vakcináért. Az elmúlt héten alig több mint kétezer embert oltottak be naponta.

link Forrás

További ábrák, adatok a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.