A fű legalizálása is előkerült a német koalíciós tárgyalásokon, de a rendőrség nem örül

külföld
2021 október 12., 06:07

A német szociáldemokratát lehetséges koalíciós partnerei, a liberális FDP és a Zöldek támogatnák a marihuána legalizálását. Ehhez engedéllyel rendelkező szakboltokat hoznának létre. A szociáldemokraták ugyanakkor óvatosabbak lennének, és először csak egy modellprojektet hoznának létre.

Azonban a rendőrszakszervezet elnöke, Oliver Malchow nemrég arra figyelmeztetett, hogy értelmetlen lenne a legális, de veszélyes alkohol mellett egy „veszélyes, de ártalmatlannak beállított” előtt is megnyitni az ajtót. Szerinte le kellene állni azzal, hogy állandóan csak megszépítik a fű hatásait, mert fogyasztása éppen a fiataloknak tud egészségügyi és szociális problémákat okozni. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.