A klímaváltozásról is tart egy vitát Dobrev Klára és Márki-Zay Péter a héten

2021 október 12., kedd 7:48
8

Csütörtök este a Greenpeace Magyarország a HVG-vel együtt beszélgetést szervez a legégetőbb környezetvédelmi kérdésekről az ellenzéki előválasztás második fordulójában részt vevő miniszterelnök-jelöltekkel, Dobrev Klárával és Márki-Zay Péterrel. A két jelölt részvételével zajló élő beszélgetés moderátora Gergely Márton, a HVG főszerkesztője.

A 2022-as választáson induló miniszterelnök-jelöltektől – beleértve a jelenlegi miniszterelnököt is – a Greenpeace Magyarország augusztus 31-ig kérte, hogy küldjék el zöld programjukat. Ennek alapján a környezetvédő szervezet nyilvánosságra hozta a jelöltek zöld programjainak összehasonlító értékelését. De a szervezet szerint a beérkezett anyagok alapján azonban egyelőre nem láthatóak a jelöltek részletes elképzelései a környezet- és természetvédelemről.

A csütörtök esti beszélgetésen mindkét ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek alkalma lesz arra, hogy nyilvános eseményen mondja el a választóknak, mit tenne a klíma- és ökológiai válság megfékezéséért, Magyarország lakosságának és természeti értékeinek védelméért.

Az esemény október 14-én, csütörtökön 19.00 órakor lesz a HVG székházában. A beszélgetést élőben közvetíti a hvg.hu és a Greenpeace Facebook-oldala.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt