Az űriparba fektet a NER

űr
2021 október 12., 07:30
comments 2

Izraeli műhold-üzemeltető vállalatban szerzett többségi tulajdont a Nemzeti Együttműködés új kedvenc informatikai óriáscége, a 4iG Nyrt. és a vele szoros stratégiai partnerségben működő Antenna Hungária közös vállalata, a Hungaro Digitel Kft. - áll a Jászai Gellért irányítása alatt álló cég keddi közleményében.

A 4iG 75 százalékos és az Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonában álló Hungaro Digitel megvásárolná a tel-avivi tőzsdén jegyzett Space Communication Ltd. 51 százalékos részvénycsomagját, és ezzel a Jászai-cég zártkörú tőkeemeléssel 51 százalékos irányító többséget szerezne az izraeli társaságban.

A SpaceCom négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold-üzemeltető és -szolgáltató vállalat, amely Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban AMOS 3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait - írja az MTI.

Az izraeli cég részvényesei és kötvénytulajdonosai várhatóan a SpaceCom rnovember végi közgyűlésén döntenek a tőkeemeléséről, és ezzel a 4iG közvetett tulajdonszerzéséről. Az üzlet emellett azért nem végleges még, mert azt az izraeli Kommunikációs Minisztériumnak is jóvá kell hagynia.

Jászai szerint a megállapodás mindkét társaság számára új üzleti lehetőségeket nyit a telekommunikációs és űriparban.

TLDR-ünk a 4iG és a NER közös történetéről, valamint Jászai Gellért felemelkedéséről itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.