Az űriparba fektet a NER

2021 október 12., kedd 7:30
3

Izraeli műhold-üzemeltető vállalatban szerzett többségi tulajdont a Nemzeti Együttműködés új kedvenc informatikai óriáscége, a 4iG Nyrt. és a vele szoros stratégiai partnerségben működő Antenna Hungária közös vállalata, a Hungaro Digitel Kft. - áll a Jászai Gellért irányítása alatt álló cég keddi közleményében.

A 4iG 75 százalékos és az Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonában álló Hungaro Digitel megvásárolná a tel-avivi tőzsdén jegyzett Space Communication Ltd. 51 százalékos részvénycsomagját, és ezzel a Jászai-cég zártkörú tőkeemeléssel 51 százalékos irányító többséget szerezne az izraeli társaságban.

A SpaceCom négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold-üzemeltető és -szolgáltató vállalat, amely Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban AMOS 3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait - írja az MTI.

Az izraeli cég részvényesei és kötvénytulajdonosai várhatóan a SpaceCom rnovember végi közgyűlésén döntenek a tőkeemeléséről, és ezzel a 4iG közvetett tulajdonszerzéséről. Az üzlet emellett azért nem végleges még, mert azt az izraeli Kommunikációs Minisztériumnak is jóvá kell hagynia.

Jászai szerint a megállapodás mindkét társaság számára új üzleti lehetőségeket nyit a telekommunikációs és űriparban.

TLDR-ünk a 4iG és a NER közös történetéről, valamint Jászai Gellért felemelkedéséről itt olvasható.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt