Kiszámíthatatlan az ellenzéki választók hangulata, az előválasztás végéig nem készít több közvélemény-kutatást a Publicus

POLITIKA
2021 október 12., 13:23

Az előválasztás második fordulójának végéig nem készít több közvélemény-kutatást a Publicus Intézet, jelentette be a cég ügyvezetője.

„Jelenleg olyan hullámzó az ellenzéki választó lelkiállapota, hogy azt lehetetlen megbízhatóan kutatni. Ezt a problémát, a magunk részéről, úgy oldjuk meg, hogy az előválasztás végéig nem kutatunk!”

- írta Pulai András kedd délutáni Facebook-posztjában.

Az előválasztás kezdete óta szokatlanul nagy figyelmet kaptak a közvélemény-kutatások, és az azokat készítő cégek. A felmérések módszertanáról, és eltéréseiről itt írtunk részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.