Újabb hotelt szerzett meg Tiborcz István cége

2021 október 13., szerda 17:52
4

Tovább bővíti portfólióját Tiborcz István ingatlanbefektető cége, a BDPST Zrt., októberben egy Budapest belvárosában található 50 szobás szállodát vettek meg, amit korábban az Iberostar üzemeltetett - írja a Portfolio.hu. Mindezt annak ellenére tudták megtenni, hogy nemrég még 55 milliárd forintnyi adóssága volt a BDPST Groupnak.

A hotel az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán lévő neoklasszicista épületben található, átalakítás után nyitják majd újra 2022-ben. A butikhotelt a társaság szállodaüzemeltetéssel és szállodafejlesztési tanácsadással foglalkozó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. üzemelteti majd.

A Szabadság tér 4-ben található ingatlan. Fotó: Google Maps

Ez a cég jelenleg a BOTANIQ Turai Kastély (ami tavaly még veszteséges volt), az Andrássy úti Alice Hotelt, a tarcali Andrássy kúriát és a szintén belvárosi D8 hotelt üzemelteti Magyarországon. Emellett a cég a Vörösmarty tér szomszédságában, a Mahart-, illetve a Futura-házat is érintő épülettömb felújítása révén 2022 végére vagy 2023 elejére egy ötcsillagos szállodát hoz létre.

Legutóbb viszont Tiborcz cége egy korrupcióért elítélt politikus egykori szállodáját, a Hotel Atrio del Mart vette meg a spanyolországi Los Alcázaresben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt