Újabb hotelt szerzett meg Tiborcz István cége

gazdaság
2021 október 13., 17:52
comments 3

Tovább bővíti portfólióját Tiborcz István ingatlanbefektető cége, a BDPST Zrt., októberben egy Budapest belvárosában található 50 szobás szállodát vettek meg, amit korábban az Iberostar üzemeltetett - írja a Portfolio.hu. Mindezt annak ellenére tudták megtenni, hogy nemrég még 55 milliárd forintnyi adóssága volt a BDPST Groupnak.

A hotel az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán lévő neoklasszicista épületben található, átalakítás után nyitják majd újra 2022-ben. A butikhotelt a társaság szállodaüzemeltetéssel és szállodafejlesztési tanácsadással foglalkozó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. üzemelteti majd.

A Szabadság tér 4-ben található ingatlan.
photo_camera A Szabadság tér 4-ben található ingatlan. Fotó: Google Maps

Ez a cég jelenleg a BOTANIQ Turai Kastély (ami tavaly még veszteséges volt), az Andrássy úti Alice Hotelt, a tarcali Andrássy kúriát és a szintén belvárosi D8 hotelt üzemelteti Magyarországon. Emellett a cég a Vörösmarty tér szomszédságában, a Mahart-, illetve a Futura-házat is érintő épülettömb felújítása révén 2022 végére vagy 2023 elejére egy ötcsillagos szállodát hoz létre.

Legutóbb viszont Tiborcz cége egy korrupcióért elítélt politikus egykori szállodáját, a Hotel Atrio del Mart vette meg a spanyolországi Los Alcázaresben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.