A bányászat felügyeletét is bebetonozná a Fidesz 9 évre

2021 október 14., csütörtök 19:18
6

A Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott 62 oldalas törvénycsomagj (Egyes eljárások korszerűsítését és a polgárok biztonságának további megerősítését célzó intézkedésekről) a bányászatot is érinti, nem is akárhogyan: a sorok között eldugva szerepel, hogy megszüntetnék a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálatot (MBFSZ), annak minden jogát és kötelezettségét, valamint vagyonát, vagyoni jogait és előirányzatait átruháznák a jogutódként feltüntetett Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságra - írja az Alfahír.

Bányász a Vértesi Erőmű Márkushegyi Bányaüzemében 2015. január 13-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ez a Hatóság foglalkozik 2021. október 1. óta többek közt a dohánytermék-kiskereskedelem engedélyezésével, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar feletti felügyelet gyakorlásával és szabályozásával, de a szerencsejáték-szervezés engedélyezésével, hatósági felügyeletével és szabályozásával is. Ráadásul Orbán Viktor csak azért cserélte le az egyik legközelebbi emberét, Bíró Marcellt a nyáron, hogy 9 évre kinevezze a Hatóság élére, a legfontosabb feladatok ellenőrzésére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt