Benkő Tibor szerint magáncélú utazásra nem használták a honvédségi repülőket

belföld
2021 október 14., 13:51
comments 4

„Ahogy korábban, úgy most is előfordul, hogy a kormányzati delegációt üzletemberek, civilek kísérik, de magáncélú utazásra nem vittek civileket a honvédségi repülők. Arányaiban 79 százalékban honvédségi, 21 százalékban egyéb feladat miatt használták a gépeket” - mondta Benkő Tibor, honvédelmi miniszter az Országgyűlés szakbizottságának csütörtöki ülésén.

Erre reagálva Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője felnevetett, ezért Benkő Tibor azt javasolta, menjen be a minisztériumba és ott nézze meg az adatokat. Csakhogy Hadházy Ákos független képviselő hónapokon keresztül próbálkozott ezzel, de nem adták ki neki a dokumentumokat.

A nyáron járta be a médiát a hír, hogy Orbán Viktort a horvátországi nyaralásából egy honvédségi repülőgéppel szállították Rómába a katolikus törvényhozók éves találkozására feltehetően a családjával együtt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.