Horvátországban szedhette fel Orbánt a Rómába tartó honvédségi repülő

utazás
2021 augusztus 30., 13:11
comments 5

A 24 azt írja, Orbán Viktort és csapatát a múlt héten több helyszínen szedte össze a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X Rómába, a katolikus törvényhozók éves találkozójára menet.

Orbán egy lépcsőn ülve beszélte meg olasz szövetségesével, hogyan kezelnék az afganisztáni válságot
photo_camera Orbán egy lépcsőn ülve beszélte meg olasz szövetségesével, hogyan kezelnék az afganisztáni válságot Fotó: Novák Katalin/Facebook

A lap azt írja, hogy a Honvédelmi Minisztérium repülőgépe csütörtök délben szállt fel Kecskemétről, hogy egy a Balatont is érintő körrel Budapestre repüljön, és a Liszt Ferenc repülőtőrről (vélhetőn Novák Katalinnal és a delegációval a fedélzetén) 16 órakor indult tovább, de nem egyenesen Rómába, hanem Horvátország felé, majd Brac szigete előtt süllyedve kikapcsolta a jeladót.

A 24 felvételei alapján a fekete Volkswagen kisbusz, amit Orbán régóta használ, a gép érkezésekor éppen a braci repülőtér előtt parkolt.Egy reptéri kamera felvétele alapján pedig a szombati visszaúton a gép megint leszállt Horvátországban, most Zadarban. A Falcon csak 17 percet töltött itt, amíg többen kiszálltak a gépből, majd a repülő a visszaúton is kikapcsolta a nyomkövetőt.

Arra a kérdésre, hogy hol nyaralt Orbán, és hogyan ment vele a családja Rómába, Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan a 24-nek azt írta: „a hivatalos programok során a miniszterelnök mindig a hivatalos előírások szerint utazik, biztosításáról a Terrorelhárítási Központ gondoskodik. Családtagjai költségeit pedig az eddigi gyakorlatnak megfelelően ő maga állja.”

Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben pedig Orbán Gáspár honvédtiszt csütörtök este egy római étteremben
photo_camera Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben pedig Orbán Gáspár honvédtiszt csütörtök este egy római étteremben Fotó: Máté, olvasónk

Közben Orbán Balázs államtitkár – aki nem rokona a miniszterelnöknek – a Facebookon azt írta, hogy az Orbán család tagjai is a keresztény törvényhozók nemzetközi találkozójának résztvevői voltak, a meghívás „a hagyományoknak megfelelően és valamennyi meghívott fél számára, magában foglalja a házastársak és a családtagok meghívását is”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.