Fekete-Győr hallott a tatai fenyegetőzős pletykáról, de nem folyt bele a konfliktusba

2021 október 14., csütörtök 12:31
1

„Fekete-Győr András tudott róla, hogy Popovics Juditnak komoly konfliktusai vannak a helyi DK-s alpolgármesterrel, mert Popovics valóban tájékoztatta róla, de a Momentum elnöke az MMM és a DK jelöltjének viszonyába ennél részletesebben nem folyt bele” - válaszolta kérdésünkre a Momentum.

Popovics neve a szerdai miniszterelnök-jelölti vitában került elő, amikor Márki-Zay Péter őt nevezte meg, mint olyan embert, akit megfenyegetett a DK, hogy ne vegyen részt az előválasztáson. Popovics a Partizánban azt mondta, civil jelöltként indult volna a Komárom-Esztergom megye 1-es választókörzetben, de Tatabánya DK-s alpolgármestere, Lusztig Péter megpróbálta lebeszélni, még egy államtitkári pozíciót is felajánlott neki, ha belemegy az alkuba. Állítása szerint később Lusztighoz köthető fenyegetések is eljutottak hozzá. Az alpolgármester szerint az egész csak kitaláció, és feljelentést tesz.

Popovics Judit Fotó: Momentum/Facebook

A Momentum azért került képbe, mert Popovics két éve az ő támogatásukkal indult a tatai polgármester-választáson, amit elveszített. Az előválasztási jelöltséghez ugyan megszerezte Márki-Zay mozgalmának támogatását, de szüksége lett volna valamelyik párt nyilatkozatára, hogy győzelem esetén befogadják a parlamenti frakcióba. Ezt nem kapta meg a Momentumtól, a párt szerint azért, mert csak olyanoknak adtak, „akikkel minden további nélkül elképzelhető egy négy éves közös, konstruktív munka”.

„Bár Popovics Judittal eleinte valóban jó kapcsolatot ápoltunk – hiszen két éve Momentum színekben indult polgármester-jelöltként–, és tavasszal egyeztetések is voltak a lehetséges közös parlamenti munkáról, de az elmúlt években létrejött helyi konfliktusok miatt végül be kellett látnunk, hogy a közös munka ilyen formája már nem lenne kivitelezhető. A fentiekből kiindulva Popovics Judit indulását nem mi javasoltuk, és végül ezért nem kapott a Momentumtól befogadó nyilatkozatot.”Popovics szerint a DK akadályozta meg, hogy valamelyik másik párt befogadja őt, a párt közleménye szerint viszont „az Országos Előválasztási Bizottság egyhangú szavazással, 6-ból 6 igen szavazattal döntött úgy, hogy nem veszi nyilvántartásba Popovics Juditot jelöltként, mert nem teljesítette a szükséges feltételeket”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt