Lemondott a jelenlegi elnök, kilenc évre betonozhatja be magát a Fidesz a Médiatanácsba

Média
2021 október 15., 15:49
comments 21

Október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke - tudta meg a 24.hu.

A lap értesülését az NMHH Kommunikációs Igazgatósága péntek délután megerősítette, azt írták, az elnök lemondását új szakmai kihívások keresésével indokolta.

A kinevezése 2022 szeptemberében, a jövő tavaszi országgyűlési választás után járna le, a lemondása viszont megnyitja az utat azelőtt, hogy még a jelenlegi kormánytöbbség döntsön az utódlásról. A Fidesz így kilenc évre betonozhatja be a több tízmilliárdos büdzsé felett rendelkező médiahatóságba.

Az M1 szerint Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz, Karas pedig az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját. (24.hu, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.