Óvatoskodva, de a Párbeszéd is beállogatott Márki-Zay mögé

POLITIKA
2021 október 15., 15:44

Karácsony Gergely múlt pénteki visszalépése után az őt támogató három pártból kettő világossá tette, akarnak-e támogatni valakit a második fordulóban. Az MSZP és az LMP is közölte, hogy nem - bár előbbi mostanra már meggondolta magát, és kiállt Márki-Zay mellett.

Karácsony Gergely saját pártja, a Párbeszéd viszont idáig úgy válaszolt erre a kérdésre, hogy nem is válaszolt, de a párt szóvivője ezzel egyidőben kiállt Dobrev Klára mellett.

A párt most közleményben tudatta, hogy a miniszterelnök-jelöltek tegnapi klímavitáját, ami után arra jutottak, hogy támogatják Márki-Zay zöldpolitikai törekvéseit. Azt írják, Karácsony visszalépése után egyik legfontosabb céluknak az általa „markánsan képviselt zöldpolitika megvalósulását” tartják, és örülnek, hogy „Márki-Zay Péter hitet tett a zöld értékek mellett, és garanciát adott arra: minden eszközzel képviselni fogja Karácsony Gergely Jóvátételi programját, így az abban kiemelt szerepet kapó zöldpolitikai programpontját”.

link Forrás

A támogatás után viszont azt is hozzáteszik, hogy

„elengedhetetlenül fontosnak gondoljuk, hogy az előválasztás második fordulójában az a miniszterelnök-jelölt győzzön, akinek a legnagyobb esélye van Orbán Viktor leváltására, és a zöld fordulat megvalósítására: Paks2 és más környezetpusztító beruházások leállítására, természeti értékeink megvédésére”.

A Telex megpróbálta tisztázni a kérdést, hogy akkor most támogatja-e a Párbeszéd Márki-Zay Pétert az előválasztáson, válaszként annyit kaptak, hogy a párt Karácsony Gergelyt támogatja. Aki pedig Márki-Zay Pétert támogatja. Amiből a logikus következtetés az, hogy a Párbeszéd is Márki-Zay Pétert támogatja. Valószínűleg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.