Óvatoskodva, de a Párbeszéd is beállogatott Márki-Zay mögé

október 15., péntek 13:44
9

Karácsony Gergely múlt pénteki visszalépése után az őt támogató három pártból kettő világossá tette, akarnak-e támogatni valakit a második fordulóban. Az MSZP és az LMP is közölte, hogy nem - bár előbbi mostanra már meggondolta magát, és kiállt Márki-Zay mellett.

Karácsony Gergely saját pártja, a Párbeszéd viszont idáig úgy válaszolt erre a kérdésre, hogy nem is válaszolt, de a párt szóvivője ezzel egyidőben kiállt Dobrev Klára mellett.

A párt most közleményben tudatta, hogy a miniszterelnök-jelöltek tegnapi klímavitáját, ami után arra jutottak, hogy támogatják Márki-Zay zöldpolitikai törekvéseit. Azt írják, Karácsony visszalépése után egyik legfontosabb céluknak az általa „markánsan képviselt zöldpolitika megvalósulását” tartják, és örülnek, hogy „Márki-Zay Péter hitet tett a zöld értékek mellett, és garanciát adott arra: minden eszközzel képviselni fogja Karácsony Gergely Jóvátételi programját, így az abban kiemelt szerepet kapó zöldpolitikai programpontját”.

A támogatás után viszont azt is hozzáteszik, hogy

„elengedhetetlenül fontosnak gondoljuk, hogy az előválasztás második fordulójában az a miniszterelnök-jelölt győzzön, akinek a legnagyobb esélye van Orbán Viktor leváltására, és a zöld fordulat megvalósítására: Paks2 és más környezetpusztító beruházások leállítására, természeti értékeink megvédésére”.

A Telex megpróbálta tisztázni a kérdést, hogy akkor most támogatja-e a Párbeszéd Márki-Zay Pétert az előválasztáson, válaszként annyit kaptak, hogy a párt Karácsony Gergelyt támogatja. Aki pedig Márki-Zay Pétert támogatja. Amiből a logikus következtetés az, hogy a Párbeszéd is Márki-Zay Pétert támogatja. Valószínűleg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt