Kibírja-e az ellenzéki összefogás a kölcsönös fideszesezést?

POLITIKA
2021 október 16., 09:31
comments 16

Az előválasztás végéhez közeledve mindkét állva maradt miniszterelnök-jelölt megvádolta a másikat a Fidesszel való összejátszással. A kampányban ezek a kijelentések elsősorban a szavazók mozgósítását szolgálták, de lehet súlyosabb mellékhatásuk is.

Minél kisebb lesz a különbség a Dobrev Klárára és Márki-Zay Péterre leadott szavazatok között, várhatóan annál nehezebben fogják elfogadni a vesztes fél törzsszavazói a végeredményt. Ha a politikusaik sugallatára elég sokan hiszik el, hogy a jelöltjüket tisztességtelen eszközökkel, például a Fidesz segítségével győzték le, a vesztes fél csalódott szavazói úgy érezhetik, hogy az előválasztás nem érte el a célját, nem az igazi győztes hívhatja ki Orbán Viktort, hanem az, akit a Fidesz ehhez hozzásegített. De lehet, és fog-e valaki erre a csalódottságra politikát építeni?

Először nézzük, mik voltak az ellenzéki összefogás alapját jelentő bizalmat kikezdő kijelentések.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.