A Facebook tízezer EU-s alkalmazottat venne fel a metaverzum felépítéséhez

2021 október 18., hétfő 5:26
7

A Facebook tízezer munkavállalót tervez felvenni az Európai Unión belül, hogy segítsenek kifejleszteni a metaverzum névre keresztelt projektjüket, írja a BBC. A metaverzum Mark Zuckerberg következő nagy dobása lenne, egy olyan virtuális világ, melyen belül az emberek gyakorlatilag egy külön, online életet élhetnének, játékokkal, munkával, VR-eszközök segítségével.

A metaverzum elsősorban persze azért lehet kecsegtető Zuckerberg számára, mert a Sims világához hasonlóan zárt, online világba terelt felhasználók arcába nyakló nélkül lehetne önteni a hirdetéseket, és az életük egyre több részletét megfigyelő algoritmusok előtt onnantól végleg szabad lesz a pálya.

Emellett persze azért is jól jöhet a projekt felemlegetése Zuckerberg számára, mert a közelmúltban az eddigi tán legkomolyabb válságába került a cég, miután a Facebook korábbi alkalmazottja, Frances Haugen meglehetősen terhelő dolgokat mondott a szenátusi meghallgatásán.

A Facebook blogposztja szerint a metaverzum képes lehet újfajta kreatív, társadalmi és gazdasági lehetőségeket felszabadítani, és ezt kezdettől fogva az európaiak alakíthatják majd. A következő öt évben fogják létrehozni a szükséges tízezer munkahelyet, köztük számos mérnöki pozíciót is. A Facebook úgy látja, sok előnye van annak, ha az EU-ba fektetnek be, hiszen nagy itt a felhasználói piac, remek egyetemek vannak, és sok a tehetség.

A Facebook nemrég 50 millió dollárt fektetett be egy nonprofit intézet megalapításába, melynek az lesz a dolga, hogy felelős keretek között alakítsák ki a metaverzum működését. A cég saját számításai szerint is 10-15 évbe telhet, mire felépül ez a virtuális birodalom.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt