Hollik István: Márki-Zay nem jobboldali, a rezsicsökkentés igen

POLITIKA
2021 október 18., 16:01
comments 8
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

„Gyurcsány Ferenc továbbra is a legerősebb és megkerülhetetlen a baloldalon, semmi nem változott, ugyanúgy a múlt akar visszajönni és hatalomba kerülni.”

Így értékelte az ellenzéki előválasztást Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Telex kérdésére. Hollik korábban még úgy gondolta, hogy Márki-Zay Péter biztosan nem nyerhet, mert ő nem Gyurcsány embere, az erről szóló nyilatkozatait széles körben idézték. Most azt mondja, Karácsony szerinte annyira katasztrofális teljesítményt nyújtott városvezetőként, hogy a baloldalon úgy döntöttek, le kell cserélni.

És akkor Gyurcsány embere, vagy sem? Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány embere, vagy sem, Márki-Zay Péternek megállapodást kellett kötnie vele, Gyurcsányék diktálják, hogy mi lesz baloldalon - véli most a kommunikációs igazgató. Szerinte

az előválasztás semmi változást nem hozott a baloldalon, ugyanazok akarják megszerezni a hatalmat.

A Fidesz fő üzenete tegnap óta az, hogy Márki-Zay valójában nem jobboldali. Erről beszélt Kocsis Máté is:

link Forrás

Hollik István ezzel kapcsolatban azt mondta: „A rezsicsökkentést eltörölné, a migránsokat beengedné, a baloldali adóemelési terveket támogatja, hol van itt a jobboldali program?”

A Telex kérdésére, hogy a rezsicsökkentés jobboldali program-e, Hollik azt mondja:

„Persze. Mert a jobboldali program az egy olyan program, ami a magyar emberek számára segítséget nyújt, mert számunkra a nemzeti érdek az első.”

Márki-Zay Péter az ügyben azt mondta hétfőn az ATV-nek: „A Fidesz helyében biztos elgondolkodnék Hollik István lecserélésén".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.