Hollik István: Márki-Zay nem jobboldali, a rezsicsökkentés igen

2021 október 18., hétfő 16:01
8
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

„Gyurcsány Ferenc továbbra is a legerősebb és megkerülhetetlen a baloldalon, semmi nem változott, ugyanúgy a múlt akar visszajönni és hatalomba kerülni.”

Így értékelte az ellenzéki előválasztást Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Telex kérdésére. Hollik korábban még úgy gondolta, hogy Márki-Zay Péter biztosan nem nyerhet, mert ő nem Gyurcsány embere, az erről szóló nyilatkozatait széles körben idézték. Most azt mondja, Karácsony szerinte annyira katasztrofális teljesítményt nyújtott városvezetőként, hogy a baloldalon úgy döntöttek, le kell cserélni.

És akkor Gyurcsány embere, vagy sem? Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány embere, vagy sem, Márki-Zay Péternek megállapodást kellett kötnie vele, Gyurcsányék diktálják, hogy mi lesz baloldalon - véli most a kommunikációs igazgató. Szerinte

az előválasztás semmi változást nem hozott a baloldalon, ugyanazok akarják megszerezni a hatalmat.

A Fidesz fő üzenete tegnap óta az, hogy Márki-Zay valójában nem jobboldali. Erről beszélt Kocsis Máté is:

Hollik István ezzel kapcsolatban azt mondta: „A rezsicsökkentést eltörölné, a migránsokat beengedné, a baloldali adóemelési terveket támogatja, hol van itt a jobboldali program?”

A Telex kérdésére, hogy a rezsicsökkentés jobboldali program-e, Hollik azt mondja:

„Persze. Mert a jobboldali program az egy olyan program, ami a magyar emberek számára segítséget nyújt, mert számunkra a nemzeti érdek az első.”

Márki-Zay Péter az ügyben azt mondta hétfőn az ATV-nek: „A Fidesz helyében biztos elgondolkodnék Hollik István lecserélésén".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt