Nem kereste a köztévé az ellenzéki előválasztás győztesét, sőt a róla leforgatott anyagokat sem adták le eddig

POLITIKA
2021 október 18., 11:11
comments 7

“A legnagyobb sajnálatunkra nem érkezett megkeresés a köztévé részéről, pedig Márki-Zay Péter nagyon nyitott lenne a köztévé élő műsoraiban való résztvételre.”

- válaszolta a 444 kérdésére a miniszterelnök-jelölt stábja.

Azt is megtudtuk, hogy a köztévé azt az anyagot sem adta le, amit napokkal ezelőtt leforgattak Márki-Zay Péterről:

“Eddig a múlt heti kampány utolsó napjain találkoztunk az M1 stábjával, amikor egy riporter és egy operatőr végigkísérte Márki-Zay fórumait. Az eredményvárón is ott voltak, interjúkat is készítettek több támogatóval. Eddig nem találkoztunk az általuk készített anyaggal, annak ellenére, hogy ma reggel híradójukban beszámoltak a tegnapi előválasztási eredményekről, vágóképként a Karácsony-MZP sajtótájékoztatón készülteket, illetve MZP Facebook-oldaláról leszedett képsorokat használtak.”

Az nem meglepetés, hogy a propagandacsatornaként használt köztévé nem közszolgálati tévé módjára viselkedik, sőt ebben az esetben az volt a meghökkentő, hogy egyáltalán forgattak egy ellenzékiről. De hogy mit terveznek a felvett anyaggal, azt a Márki-Zay-tábor sem tudja:

“Nem kaptunk tájékoztatást arra nézve, hogy mikor és mire szeretnék használni a felvételeket. Megjelenésük számunkra is meglepetés volt, az MMM sajtóosztályával nem egyeztettek erről.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.