Távozik a Pesti Hírlap főszerkesztője és két szerkesztője

Média
2021 október 18., 17:50
comments 16

Felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője, Pion István, vele együtt távozik a laptól két szerkesztő, Csider István Zoltán és Aradi Péter - írja a 24.hu. Pion távozásáról csak annyit nyilatkozott, hogy nagyon szép másfél évet töltött a Pesti Hírlapnál, "de a végéről nem szeretnék beszélni." Csider István Zoltán viszont elmondta, hogy azért távoznak, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a lap a múlt héten egyszer egy Márki-Zay Péterrel határozottan ellenszenves, egyszer pedig egy Dobrev Klárával feltűnően szimpatizáló címlappal jelent meg.

Az ingyenesen kapható fővárosi újságot a 168 Órát is kiadó Brit Média cég adja ki, amelynek 50 százalékos tulajdona nemrég Shabi Michaelihez, a Rogán Antallal és Habony Árpáddal üzletelő grúz-izraeli üzletemberhez került. Azóta a Pesti Hírlapnál is egyre több az állami hirdetés, a lap pedig a kormánynak kedves narratívát kezdett közvetíteni az előválasztásról.

Az előválasztás második fordulója alatt aztán a lap egyik nap olyan címlappal jelent meg, amelyen Márki-Zay Pétertől gyűjtöttek össze idézeteket arról, hogy nyitott tenyérrel lehet verni a gyerekeket, és hogy a hódmezővásárhelyi polgármester ellenzi a válást és az abortuszt. Egy másik nap pedig Dobrev Klára mosolygós képe szerepelt a címlapon, azzal a címmel, hogy "Szívvel, lélekkel kormányozna". Márki-Zay Péter a címlap kapcsán azt nyilatkozta, hogy ez azt mutatja, Rogán Antal is beszállt Dobrev kampányába.

Csider István Zoltán azt mondta, „szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt”.A 24.hu kereste a Brit Média 50 százalékos tulajdonosát, Milkovics Pált, aki nem kívánt nyilatkozni a Pesti Hírlap főszerkesztőjének és szerkesztőinek távozásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt