Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban augusztusban

gazdaság
2021 október 19., 11:01

Az előzetes adatok szerint augusztusban az euróövezet 19 tagállamában 1,3 százalékkal csökkent az építőipari termelés az előző hónaphoz képest, az Európai Unió 27 tagállamában pedig 1,8 százalékkal süllyedt - írja az MTI. Éves összevetésben az euróövezetben 1,6 százalékkal, az unió egészében pedig 1 százalékkal esett az építőipari termelés.

Az épülő Csokonai Fórum Színház Debrecenben 2021. szeptember 30-án.
photo_camera Az épülő Csokonai Fórum Színház Debrecenben 2021. szeptember 30-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Augusztusban havi szinten a legnagyobb csökkenés Svédországban (-10,5 százalék), Magyarországon (-5,9 százalék), és Németországban (-3,1 százalék) volt. A legnagyobb növekedést Portugáliában (+2,4 százalék), Szlovákiában (+1,9 százalék) és Lengyelországban (+1,6 százalék) mérték.

Éves összevetésben a legnagyobb növekedést, 10,2 százalékot hazánkban mérték, majd Lengyelország következik 7,9 százalékkal, valamint Finnország 4,7 százalékkal. A legnagyobb csökkenést Spanyolországban (-13,9 százalék), Romániában (-7 százalék) és Szlovéniában (-6,8 százalék) mutatták ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.