Egy új cégnév alatt futhat a Facebook a jövőben

2021 október 20., szerda 6:21

Pletykák szerint azzal oldaná meg a Facebook a rebrandingjét, hogy megszűnne mint anyavállalat, és a közösségi oldal a továbbiakban egy új márkanév alatt futna az Instagrammal, a WhatsApp-pal és az Ocolussal együtt.

A Verge szerint a Facebook már a jövő héten bejelentheti az új cégnevet, hogy a változásokkal együtt „tükrözze a metaverzum kiépítésére való összpontosítását”.

Fotó: JOSH EDELSON/AFP

Mark Zuckerberg az új anyavállalatot várhatóan október 28-án, a cég éves konferenciáján jelenti majd be hivatalosan. A Verge szerint a névváltással a Facebook arra törekszik, hogy ne csak a közösségi oldalról és az elmúlt időszak botrányairól legyenek ismertek. Az új márkanév a Facebookot csak egy egyszerű alkalmazásként, vagyis úgy pozícionálná, ahogy teszi azt most a Facebook mint anyavállalat az Instagrammal.

A Facebook szóvivője nem kívánta kommentálni a Verge értesüléseit.

A napokban derült ki, hogy a Facebook tízezer új alkalmazottat venne fel, hogy kifejlesszék a metaverzum névre keresztelt projektjüket, vagyis egy virtuális világot, amin belül az emberek gyakorlatilag egy külön, online életet élhetnének, játékokkal, munkával, VR-eszközök segítségével.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt