Egy új cégnév alatt futhat a Facebook a jövőben

TECH
2021 október 20., 06:21

Pletykák szerint azzal oldaná meg a Facebook a rebrandingjét, hogy megszűnne mint anyavállalat, és a közösségi oldal a továbbiakban egy új márkanév alatt futna az Instagrammal, a WhatsApp-pal és az Ocolussal együtt.

A Verge szerint a Facebook már a jövő héten bejelentheti az új cégnevet, hogy a változásokkal együtt „tükrözze a metaverzum kiépítésére való összpontosítását”.

photo_camera Fotó: JOSH EDELSON/AFP

Mark Zuckerberg az új anyavállalatot várhatóan október 28-án, a cég éves konferenciáján jelenti majd be hivatalosan. A Verge szerint a névváltással a Facebook arra törekszik, hogy ne csak a közösségi oldalról és az elmúlt időszak botrányairól legyenek ismertek. Az új márkanév a Facebookot csak egy egyszerű alkalmazásként, vagyis úgy pozícionálná, ahogy teszi azt most a Facebook mint anyavállalat az Instagrammal.

A Facebook szóvivője nem kívánta kommentálni a Verge értesüléseit.

A napokban derült ki, hogy a Facebook tízezer új alkalmazottat venne fel, hogy kifejlesszék a metaverzum névre keresztelt projektjüket, vagyis egy virtuális világot, amin belül az emberek gyakorlatilag egy külön, online életet élhetnének, játékokkal, munkával, VR-eszközök segítségével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.