Húszezer önkéntest keresnek a 2022-es választásokra

október 20., szerda 7:56
15

„Garanciára van szükség, hogy a 2022-es választásokon a szavazatok leadása és összesítése törvényes lesz. Ehhez az ország mind a tízezer szavazókörében szükség van kettő-kettő, az ellenzéki pártok által delegált szavazatszámlálóra. Biztosítanunk kell egy alternatív szavazatszámláló rendszer működését, hogy a hatalom, ha akarná se tudja meghamisítani a választások eredményét”

– írja Facebookon Bajnai Gordon, aki ezzel a 20k22 projektre hívta fel a figyelmet, miszerint húszezer önkéntest szeretnének toborozni a 2022-es választásokra, hogy minden szavazókörben legyen minimum két ellenzéki szavazatszámláló.

Szavazatszámlálók az ellenzéki előválasztáson Fotó: ERDOS LASZLO/ELMEDIA

A 20k22 kezdeményezés célja az oldaluk szerint az, „hogy 2022-ben minden szavazókörben legalább kettő, az ellenzéki összefogást támogató szavazatszámláló őrködjön a szavazás tisztasága felett”.

Bemutatkozásuk szerint a Tiszta Választásokért Alapítvány önkénteseiként „közel száz fős csapatuk” már egy éve foglalkozik a kezdeményezéssel, amit Hadházy Ákos is említett már, amikor úgy fogalmazott, „nem a miniszterelnök-jelölt személye a legfontosabb, hanem hogy lesz-e 20 ezer aktivistánk a kampányban”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt