Csak idén 790 millió forintba került az üres Biodóm karbantartása

2021 október 21., csütörtök 15:39

Becslések szerint idén 790 millió forintjába kerül a fővárosnak az üresen álló Biodóm fenntartása, mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

A pénz leginkább az épület hűtésére-fűtésére, karbantartására, a cápamedence vízcseréjére, az ott dolgozók bérére ment el.

Szerdán írtunk arról, hogy a főváros átadná az államnak a beruházást, hogy befejezze az építkezést.

Az eredetileg 15,7 milliárd forintra tervezett Biodómot a miniszterelnököt meccsekre reptető Garancsi István cége 32,6 milliárdért kezdte építeni. Amikor 2019-ben az ellenzék vette át a vezetést a fővárosban, ez volt a legnagyobb csontváz, ami kiesett a szekrényből. Kiderült, hogy háttérszámítások nélkül kezdtek bele az építkezésbe, így a kormány által adott 43,7 milliárd nem lesz elég a befejezésre, még legalább 20 milliárd kellene. Csakhogy a kormány az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzatnak már nem akar több pénzt adni, így a munkálatok 2020 novembere óta állnak. (via Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt