Trump IGAZSÁG néven indít új közösségi oldalt

külföld
2021 október 21., 04:19

Donald Trump, az USA előző elnöke bejelentette, hogy beszáll a médiába.

Tervei szerint már a jövő hónapban kimennek az első meghívók az új közösségi oldalához, a TRUTH (IGAZSÁG) nevűhöz, és 2022 elején amerikai IP-címről már bárki csatlakozhat a Facebook riválisának épített oldalhoz - miközben a Facebooknak se biztos, hogy Facebook lesz addigra a neve.

Trumpék névválasztása azért különösen izgalmas, mert az amerikai sajtó és a róla szóló könyvek rendre kiemelik, hogy a volt elnök személyes viszonya a tényekkel sokszor ellenséges volt, illetve egykori hadügyminisztere például azt nyilatkozta róla, hogy képtelen megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.

Donald Trump 2020 szeptemberében.
photo_camera Donald Trump 2020 szeptemberében. Fotó: SAUL LOEB/AFP


Trump a közösségi oldal mellett videómegosztót is indítana, egy már tőzsdén lévő céggel egyesítve a hozzá kötődő Trump Media & Technology Groupot a finanszírozáshoz.

Trump politikailag jelenleg is aktív, rendszeresen tart nagygyűléseket, de már nem tud a Twitteren és a Facebookon mozgósítani, mert mindkét oldalról kitiltották, miután a híveit az USA parlamentjének ostromára szólította fel, és ők engedelmeskedtek is neki. Az ostromban öt ember vesztette életét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.