Alaszka legkövérebb medvéje nem tudja abbahagyni a hízást

ÁLLAT
2021 október 24., 19:00
comments 6

Otist, a medvét már az egész világ ismeri, ő nyerte ugyanis pár hete az Alaszka legkövérebb medvéjének járó elismerést a Katmai Nemzeti Park szavazásán. Otis viszont nem volt még elégedett a kövérségével, és miközben a többi medve már elkezdte bevackolni magát télire, vagy már el is kezdték a téli álmukat, Otis csak eszik, és eszik, és eszik. Pár napja például levideózták, ahogy a halászat leginkább energiatakarékos módját választva lazacot töm magába.

link Forrás

Igen, Otis megtalálta a természet cheat code-ját, és óriási testével befeküdt a patakba, hogy nyitott száját a lazacok útjába helyezze. A módszer tökéletes, hiszen Otis csak gyűjti a kalóriákat, miközben szinte semennyit sem éget el a hosszú téli hónapokra eltartalékolt zsírból. Részben ezzel a módszerrel Otis eddigi nagyjából 25 éve alatt becslásek szerint úgy 25 ezer lazacot falhatott be.

Otisnak minden extra falat elraktározott kalória számít, mikor ugyanis tavasszal felébred, még nem nagyon lesz mit ennie, így nem baj, ha még akkorra is jut egy kis tartalék háj, nem használ föl mindent a téli álom alatt. (Mashable)

Otis hízókúrája előtt és közben.
photo_camera Otis hízókúrája előtt és közben. Fotó: explore.org

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.