Alaszka legkövérebb medvéje nem tudja abbahagyni a hízást

2021 október 24., vasárnap 19:00
8

Otist, a medvét már az egész világ ismeri, ő nyerte ugyanis pár hete az Alaszka legkövérebb medvéjének járó elismerést a Katmai Nemzeti Park szavazásán. Otis viszont nem volt még elégedett a kövérségével, és miközben a többi medve már elkezdte bevackolni magát télire, vagy már el is kezdték a téli álmukat, Otis csak eszik, és eszik, és eszik. Pár napja például levideózták, ahogy a halászat leginkább energiatakarékos módját választva lazacot töm magába.

Igen, Otis megtalálta a természet cheat code-ját, és óriási testével befeküdt a patakba, hogy nyitott száját a lazacok útjába helyezze. A módszer tökéletes, hiszen Otis csak gyűjti a kalóriákat, miközben szinte semennyit sem éget el a hosszú téli hónapokra eltartalékolt zsírból. Részben ezzel a módszerrel Otis eddigi nagyjából 25 éve alatt becslásek szerint úgy 25 ezer lazacot falhatott be.

Otisnak minden extra falat elraktározott kalória számít, mikor ugyanis tavasszal felébred, még nem nagyon lesz mit ennie, így nem baj, ha még akkorra is jut egy kis tartalék háj, nem használ föl mindent a téli álom alatt. (Mashable)

Otis hízókúrája előtt és közben. Fotó: explore.org

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt